top of page

Loopbaanbegeleiding

careercoaching

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Stel jezelf de volgende vragen: ben je niet langer gelukkig met je carrière? Heb je het gevoel dat al je talent verloren gaat? Droom je van een carrièreswitch? Is het antwoord op deze vragen ja, dan is het hoog tijd om de hulp in te schakelen van een loopbaancoach. Door loopbaanbegeleiding te volgen, raak je immers snel weer op het juiste carrièrepad. 

 

Wat is loopbaanbegeleiding?

Wie kiest voor loopbaanbegeleiding laat zich ondersteunen door een jobcoach bij het nemen van loopbaanbeslissingen. Samen met de jobcoach ga je door middel van testen en reflectieopdrachten op zoek naar je competenties en ontdek je welk werk er het best bij jou past. Zo kan jij de juiste keuze maken voor jou en je carrière. Wie loopbaanbegeleiding heeft gevolgd, richt dus meteen zijn pijlen op de juiste vacatures en gaat met een gerust hart de volgende sollicitatie tegemoet!

 

Iedereen heeft andere competenties, ander werk, een andere carrière. Wie kiest voor loopbaanbegeleiding heeft dus steeds een andere achtergrond. Daarom is loopbaanadvies altijd maatwerk. Alleen zo kunnen we jouw talenten ontdekken en kunnen we garanderen dat je ook echt geholpen bent met ons loopbaanadvies. Het stelt je immers in staat om na te denken over je loopbaan, knopen door te hakken en die carrièreswitch te maken waar je al zo lang van droomt.

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques

yourcoreconsulting

Je bent eruit: je wil loopbaancoaching volgen om te ontdekken wat je wil en kan op professioneel vlak. Maar hoe zit het met de kosten van loopbaanbegeleiding? Is dat niet ongelooflijk duur zo’n individuele jobbegeleiding? Nee hoor, niet met loopbaancheques!

Loopbaancheques voor loopbaancoaching:

Met loopbaancoaching krijgen mensen die vastzitten in hun job de mogelijkheid om hun loopbaan een nieuwe wending te geven. Toch bleek de drempel naar loopbaancoaching vaak nog te hoog. Daarom lanceerden de Vlaamse overheid en de VDAB het systeem van de loopbaancheques. Met deze cheques loopbaanbegeleiding volgen, is alleen mogelijk in loopbaancentra die door de VDAB erkend zijn voor loopbaanbegeleiding. En daar is Aures één van de beste van. Dat bleek uit een kwaliteitsaudit waarin de gevolgde loopbaanbegeleidingen onderzocht werden die de laatste drie jaar bij Aures gegeven werden en met loopbaancheques betaald werden. Een prachtresultaat!

Voordelig op zoek naar jezelf met loopbaancheques:

“Dat kan ik niet betalen,” horen we je al zeggen. Maar het tegendeel is waar. Het systeem van de loopbaancheques is juist in het leven geroepen om de drempel naar loopbaancoaching te verlagen. Loopbaancheques maken loopbaancoaching betaalbaar voor iedereen. Oké, gratis loopbaanbegeleiding volgen is niet mogelijk. Maar per loopbaancheque betaal jij slechts 40 euro voor 4 uur loopbaancoaching. Dat is erg voordelig, want zonder cheque zou je 550 euro betalen. De Vlaamse overheid legt per loopbaancheque dus 510 euro bij. Zo ligt de weg naar meer werkgeluk voor jou open 

Loopbaancheques bestellen is een fluitje van een cent, al zijn er wel enkele voorwaarden waaraan je als Vlaming of Brusselaar moet voldoen om in aanmerking te komen voor loopbaancheques van de VDAB. Zo moet je voltijds of deeltijds aan de slag zijn als werknemer, ambtenaar of zelfstandige en heb je minstens zeven jaar werkervaring. Je mag verder in de voorbije zes jaar nog geen 2 keer 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd hebben en bovendien moet je bereid zijn de loopbaanbegeleiding te volgen in het Nederlands. Zodra de VDAB jouw aanvraag geëvalueerd heeft, krijg je de loopbaancheques na betaling toegestuurd. Lekker makkelijk!

bottom of page